Fiket i Färnebo

Vi tror på gott kaffe och glada tankar

Kaffe är en viktig del av våra liv och därför tycker vi att det ska serveras färskt. Om det så är en espresso, latte eller en vanlig kaffe så ska man kunna njuta av den ordentligt. Vårat alldeles egna kaffe rostas lokalt i Sala på Törnlinds Kafferosteri där kvalitet och ursprung är i stort fokus. Genom att ha ett nära samarbete och en gemensam passion för kaffe så tar vi fram våra alldeles egna bönor som vi både brygger själva och säljer till den som vill ta med sig en del av den goda smaken hem. Här under så kan du läsa mer om vilka sorter vi har för tillfället och om odlarna, och det vill vi lova att det inte är många ställen som kan svara på om man frågar.

Färnebogelato

Våran egentillverkade gelato görs på mjölk som vi hämtar direkt från tanken hos bonden! Något som gör att vi minskar transporter och dessutom har insyn i djurskötsel och företagsklimat. Vi använder inga smak- eller färgämnen i våran glass utan tror på rena och naturliga smaker. En del av de smaker vi använder är dessutom sånt som vi plockar själva eller får från våra underbara kunder. Det vi inte får tag på lokalt försöker vi få tag på inom sverige i så stor utsträckning som möjligt, sen är det vissa saker som vi inte kan odla i Sverige men då ligger vårat fokus på att hitta hållbara alternativ, både socialt och miljömässigt.

Övrigt fika och matigare

På fikafronten så har vi alltid våra dagsfärska bullar som får folk att åka långa sträckor för att köpa. Sen finns det nästan alltid en kladdkaka med toscatäcke och en key lime pie som har blivit lite av vårat standardutbud. Utöver det så kommer det in lite olika varianter av smulpajer som är säsongsbetonade och annat gott som vi får feeling för att baka.
Kommer man däremot till oss och är lite hungrigare så har vi lite lättare luncher i form av räkmackor, grillmackor med olika innehåll. Sen har vi under höst och vinter en veckans soppa som varierar beroende på vad vi får tag på från våra lokala grönsaksodlare och liknande. Och när salladerna har kommit upp tillräckligt mycket så kör vi veckans sallad somartid.

Öppettider

Torsdag – Söndag 11 – 17
Måndag – Onsdag Stängt

Kontakta oss

Address:
Fiket i Färnebo
Salbohedsvägen 6
73360 Västerfärnebo

Telefon: 0224 – 74 00 70

Epost: info@fiketifarnebo.se

Vi har genom stöd från Europeiska Unionen kunnat satsa på vårna dröm att tillverka italiensk gelato av högsta kvalitet på lokalt producerad mjölk. När vi valde gård att samarbeta med så var det viktigaste för oss en riktigt god djurhållning och en hållbart företagande som linjerar med våra visioner.